1e schooldag

En dan is het zover… de eerste schooldag!

Wat neem je mee? De kinderen nemen zelf eten en drinken mee voor in de pauze rond half 11. Als ze overblijven nemen ze ook drinken en boterhammen mee voor de lunchpauze. Ook kunt uw kind op de eerste schooldag een gymtas meenemen met daarin een shirtje, broekje en gymschoenen. We raden aan om alle kledingstukken van naam te voorzien.

Hoe ziet de dag eruit? ’s Morgens gaat om 8.20 uur de deur open en worden de kinderen van groep 1 door ouders binnen gebracht. Alle kinderen hebben een eigen kapstokhaak voorzien van hun naam. Daar kunnen de jas en tassen worden opgehangen. Het eten en drinken kan op de kapstok worden gezet. Daarna mag u als ouder natuurlijk even meelopen met uw kind naar zijn/haar stoeltje in de kring. U kunt de leerkracht even gedag zeggen en dingen doorgeven.  Om half 9 start de leerkracht met de eerste kringactiviteit.

In het kleuterboekje leest u hoe het onderwijs bij de kleuters eruit ziet, welke lessen worden aangeboden en welke methodes worden gehanteerd.

Om 12 uur kunt u uw kind ophalen voor de lunchpauze. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om over te blijven. Om 13.05 uur gaat de deur weer open en kunnen de kinderen gebracht worden. Het middagprogramma start om 13.15 uur en wordt om 15.15 uur afgerond. Natuurlijk kunt u aan het einde van de dag even langs de leerkracht lopen om de dag te evalueren. Ook wordt met u een afspraak gepland voor een startgesprek.

In ons kleuterboekje vindt u meer informatie over groep 1 en 2. Het kleuterboekje is tot stand gekomen in samenwerking met ouders uit groep 1. U bent ook altijd van harte welkom bij de leerkracht met uw vragen.